söndag 26 februari 2012

Grymt väder idag!

Vilken dag för en cykeltur! Måleriarbetet i Simons rum fick forceras och maten fixas väldigt snabbt för kl 13 så var det avtramp från kiosken och då vi blev tre tappra som rullade iväg så valde vi att prova lite stigar från "fel" håll, köra stigletning och sen lite tekniska inslag.

Direkt i början gick det riktigt bra för ridklubben... Sen svängde vi in på en konstig förlängning av skidspåren men eftersom det inte fanns några skidspår så provade vi, det hela slutade på ett gärde och när vi skulle uppför en liten sluttning så var det tamejf*n omöjligt att trampa uppför denna. Hela tiden så var det något hinder som effektivt satte stopp för fortsatt framfart. Väl uppgången så insåg vi ganska snart att det nog var lika bra att fortsätta ner på andra sidan och sen över ett annat gärde och ut på en väg.

Därifrån blev det in på Tarstaborgsrundan och från fel håll så trampade vi raskt takt uppför första backen och sen på skogsmaskinsförstörda stigar rullade vi i full fart ner. Vidare upp på nästa krön där vi stannade till och körde lite teknikövningar innan vi fick vända på grund av vindfällor. Det blev en ganska bra vändning då vi kunde prova lite nya stigar innan vi efter en stund var tillbaka på rundan.

Det blev att prova ytterligare en ny avstickare som vi pratat om några gånger att vi ska prova, den upphörde dock på ett gärde men några kilometer blev det trampade där, bl a en grym "nedförsvänsterkurva ". Dock så råkade jag trycka in en gren i bakväxeln här...

Efter en stunds meckande så cykeln någorlunda cykelbar igen (hade typ tre fungerande bakväxlar) och vi trampade vidare. Nu fortsatte vi mot skjutbanan och svängde av uppför en stenig härlig backe där vi mosade i full fart upp. Väl på toppen så tänkte jag bara fixa till lite mer på växeln, det slutade med att jag fick en singelspeed bak innan vi fortsatte i full fart utför på andra sidan och nu hade klockan varit väldigt snabb... Så vi svängde upp på 51:an vid Vibbanbo och tryckte på hemåt.

Tolv minuter efter hemkomsten satt jag nyduschad, nyäten och med en cykel på taket på väg mot Örebro o ungdomarnas MTB-träning. 10 st dök upp och vi körde hinderbanor, H-banan och härliga intervaller innan vi avslutade med lite tävling.

Väl hemkommen skulle jag tvätta min cykel efter dagens tur men slangf*n var frusen så imorgon blir det att lämna in den skitig. Känns lite som att gå till tandläkaren med munnen full av matrester....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar