söndag 26 augusti 2012

Mycket XC nu

Igår stod Lilla Finnmarksturen på schemat och ungdomarna krigade tappert. Vi passade även på att inviga det riktigt snygga tältet. Kommer inte bli nån längre racerapport här från denna tävling.

Idag körde jag och två till ett par varv på XC-banan, dock så började regnet vräka ner efter varv två. Vi valde då att träna vissa partier på banan där det går att kapa en del tid, bl a så gällde det att våga hålla riktigt hög fart in i en kurva med sand som underlag vilket gjorde att fästet inte räcker till men efter en bit så har man drivit ut en bit från stigen och där kommer fästet igen. Vid dom bästa/snabbaste kurvorna så skulle högeraxeln ta i en lövklädd gren.
Hela övningen började en bit före kurvan där det gällde att kunna hålla uppe farten genom att ta tajtare kurvor på singeltracken, sen var det in i kurvan jag skrivit om ovan, fortsatte med en hård inbromsning på mjuk sand, följt av en 180graders-sväng i riktigt djup mjuk sand. Det blev även teknikträning på några andra partier.

På onsdag får vi se om detta hjälper något...

Vi fortsatte efter detta till Källbergsbacken som först kördes som en vanlig intervall, andra uppförskörningen körde jag o Niklas ståendes hela vägen och låren "skrek" av smärta den sista halvminuten... Vi valde sen att rulla hemåt, dock så blev det ytterligare en spurt och där var det viljornas kamp, tror den slutade i praktiken oavgjort.
Total cykeltid idag blev 1,5h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar