måndag 11 juni 2012

Snabbebesök bland snabba ungdomar

Idag blev det snabbegubbebesök på ungdomsträning. Lagom när vi skulle rulla iväg så kom herr Mattias Wengelin inrullandes och gjorde oss sällskap. Vi rullade iväg och inledde passet med dikeskorsning och här visade han oss hur detta moment går att göra mycket snabbare och ungdomarna gjorde sen detsamma och det funkade galant.

Vidare iväg till en uppförsbacke som visst var lite för lätt rent tekniskt, dock så fick dom här höra lite om hur tankarna ska gå vid vägval och tävlingar på stigarna. (Tänker inte vidareutveckla ämnet jättemycket men det var bl a armbågar inblandade...) Vi forcerade bort till till en skumpig, lerig, stenig och allmänt besvärlig nedförsbacke och detta var perfekt enligt Mattias. Efter detta skulle lite dikeskorsning modell större visas och här fegade faktiskt Mattias lite ;)
Vi valde ganska snart att fortsätte till den lite längre steniga nerförsbacken där det visades för oss hur fort det går att cykla utför, sen när han skulle upp igen så var det bara att trampa tillbaka upp för backen igen.... Här släppte nu ungdomarna på riktigt fort efter att ha sett Matttias köra nedför och dom hade riktigt bra kontroll fast dom ökade sin fart med typ 50% :)

"Väggen" rullades uppför och sen väntade droppet, detta dropp är lite väl enkelt numera tycker nog ungdomarna. Först körde Wengelin utför och visade två gånger och sen körde ungdomarna 2 gånger, i samma spår, med Wengelin glatt påhejande med massor av små och bra tips.

Eftersom nu klockan for fram ikväll så var det dax att rulla tillbaka till stugan och hämta mellangruppen som fick sig en riktig lektion i vägval vid stigcykling och detta tog dom till sig. Nu kommer detta fortsätta drillas så att det slutligen sitter i ryggraden.

Och är det inte som så att när proffsen kommer så ska dom även få visa hur man byter slang proffsigt.

Här trycks det för övrigt på en 26"-slang på en 29"-fälg....




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar