fredag 27 juli 2012

Tjingtjongkedjelås isn't da shit

Det var 6 hösäckar som satt o frukost här igår. Tror värmen, utelek o frisk luft tog musten ur dom små liven. Jag kunde i lugn o ro sitta utanför vagnen för att planera cykelturen o läsa en berättelse om PBP.

Cykelturen jag planerade gick från Gusselby mot Fanthyttan o "Mårdshyttan" där jag cyklade in på bergslagsleden som erbjöd fina höjdskillnader med stigar utan större tekniska svårigheter. När jag kom till vad jag tror heter Uskavigården var planen att mosa väg till Nora men bergslagsleden lockade mer så det att fylla en av flaskorna med nytt vatten o sen bege sig vidare slderut i skogen. Från Uskavi är det många höjdmeter som ska in på kontot men det gjorde absolut ingenting då benen verkligen var på cykelhumör.

Mosade uppför på en riktigt fin stig, skulle nästan vilja kalla det propagandacykling... Korsade en asfalterad väg och fortsatte in i skogen på andra sidan o nu var jag nog på toppen på höjden för nu blev det lättcyklat med rolig stig som även erbjöd lite spångcykling.

Kom fram till en liten jättefin badplats som var öde på folk. Rundade ett träd och PANG så låg kedjan bakom cykeln, i TVÅ delar. Japp den hade inte bara gått av, den hade gått av dubbelt. Det är ju fan att man måste ha så starka ben ;)

Bara att plocka fram telefonen för att ringa efter Therese...

Som omväxling fick Norra ett besök... Ny kedja o ny kassett sitter nu på, måste bara inflika att det är sjukt bra service där :)

När jag vandrade o skogen passade jag på att känna lite på tramporna o visst där fanns det ett glapp.. Nytt vevlager monteras på torsdag.

Imorse kollade jag lite noggrannare på kedjan o det var bägge kedjelåsen jag köpte i Lycksele som hade gett upp... Man ska f*n inte handla cykeldelar hos klåpare, funderar på om jag ska ringa dom p kräva pengarna åter...

Men nu till roligare saker: gusselby-mullhyttan ska cyklas idag, blir även en avstickare till bergslagstramp o även rusakulan kan nog få en visit på vägen..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar