söndag 6 maj 2012

Kinnekulle

Vilken helg vi haft! Dom som inte har cyklat Kinnekulleleden måste bara göra det, helt suverän MTB-cykling i underbar natur.

Vi hade vårt basecamp i en stuga vid Falkängen (Hällekis) och trampade därifrån 08,30 lördag morgon. Efter bara ca 300 meter var vi inne på stig, solen började värma och allt var toppen.


Efter en liten anslutningsstig så äntrade vi Kinnekulleleden och trampade den motsols. Ganska omgående närmade vi oss campingen o en riktigt rolig teknisk stig forcerades.

Efter campingen passerades Säteriet och vi fortsatte upp mot ett stenbrott där det pågick MTB-visning, efter lite dregglande så fortsatte vi i rask takt söderut och överallt så var det fina stigar eller fina små vägar. 3 timmar efter vi startat så rullade vi in på pizzerian i Källby för påfyllning av depåer.

Vidare mot Lasses grotta där det vankades ännu mer kanonstig... Dock så kom snart en grym motvind över gärdena och vi fick slita ganska rejält ett tag innan skogen åter slöt sig om oss och vi kunde påbörja klättringen mot toppen på Kinnekulle. Några kilometers stigning gav oss en grym utsikt när vi tog lite kaffe och jag kunde passa på att prova en värsting-Epic.....

Från toppen blev vi lite nedstämda då det mest var grusväg utför och vi hade verkligen laddat för grym stigcykling här. Dock så kom ett parti stig som slår apelsinstigen tio gånger om. Vi var 4 cyklister som skrek av glädje/adrenalin när vi samlades nedanför.

Sen fortsatte vi in i en kohage då vi tänkte gena lite till stugan, det där med genvägar.... Slutligen nådde vi Hällekis och rullade snabbt i medlutan till stugan.

Imorse så fortsatte trampade vi lite mer led och sträckningen vid campingen igen. Hittade även den förrymda grisen Filip vid Säteriet. Väldigt nöjda så lämnade vi Kinnekulle vid lunchtid och jag tror att helgen tagit lite på krafterna...

(Hann inte ens ut på E20)


Det kommer så småningom att komma en liten filmsekvens från helgen.

Nu sitter jag på tåget mot Arlanda för vidare färd till Schweiz några dagar.... Så till helgen blir nog nästa gång det skrivs nåt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar