måndag 10 oktober 2011

En liten del av Pålsboda runt

Det måste gå att få till en bra (och lång) runda vid Pålsboda, det har jag bestämt! Så ikväll blev det att guida grannen runt på lite olika avkrokar. Vi började med att cykla ut mot Gammbo för att sedan svänga in vänster på en liten grusväg o sedan vänster igen in på en ännu mindre grusväg och sedan vänster ytterligare en gång och där fann vi en grym stig för mörkerkörning. Vi trampade på och kom fram vi en gårdsskylt men någon gård fanns inte där....

Nåväl, vi provade att cykla in en liten "uppfartsväg" och valde höger när det delade på sig, jag trodde vi skulle komma till "Snarka" men eftersom jag aldrig hittat dit så ville jag tydligen inte det idag heller, vi fortsatte en fin liten väg och provade en liten avstickare som funkade bra. Efter en liten stund så kom det en infart till vänster och vi testade, den övergick snabbt i stig och vips så var vi på en av topparna på Tarstaborgsrundan. PERFEKT!

Vi rullade lagom snabbt utför och styrde mot Tarsta Handel där vi korsade riksvägen för att utforska en liten liten skog och den var fullkomligt nerskiten med stig, vi körde en liten stund där innan vi lokaliserade nästa etapps början.

Vi skulle nu ta oss tillbaka mot riksvägen och trampa uppför Källbergsbacken, nemas problemas, och så stod vi på toppen. Vi cyklade då in bakom skjutbanan på en riktigt fin stig och korsade hallsbergsvägen på vår väg mot sandgropen. En snabb stig och vi touchade samhället genom att cykla till slutet på Granvägen och sedan köra en ny stig mot sandgropen och nu väntade en fin utförskörning men jag navigerade lite fel och vips så var vi nere på botten... Så det blev att cykla upp igen och köra lite mer rätt (inte helt o hållet) och snart befann vi oss på hallsbergsvägen igen.

Nu cyklade vi in förbi folkparken och körde en fin lerig stig som ledde oss till ridhuset för att sedan ta oss till Kuggängsvägen och vi avslutade rundan på en grymt teknisk stig som bara gick runt i en ring.

På vägen hem så kunde jag inte låta bli att cykla nerför en stor trappa och eldade på Henrik att slå följe, NAJS.

Väl hemma så var cykeln fint lerig, så det blev en sväng med slangen och så här enkelt att få den ren tror jag aldrig hänt. Turen slutade på 24km, varav 20km var bra mörkercykling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar